God og uformel atmosfære på LIFE Education Innovation Forum
Oktober 2021
Lørdag d. 23. oktober kl. 12.30 (dansk tid) bød professor Yang Dongping, formand for 21st Century Education Research Institute velkommen til de danske deltagere. Han havde selv valgt at være vært for Danmark-deltagelsen, mens de øvrige lande USA; Canada, Tyskland og Finland blev faciliteret af samarbejdspartneren TeachFuture.
Professor Yang Dongping, som er en af Kinas mest indflydelsesrige og reformvenlige uddannelseseksperter, introducerede forummet for det kinesiske publikum på følgende måde: Danmark er verdens bedste land, når det gælder trivsel. Uddannelse i Danmark er gratis, dynamisk og mangfoldig og værd at kende mere til og lære af. For tre år siden havde jeg det privilegium at bo Nordfyns Højskole i to uger, så jeg ved lidt om det danske uddannelsessystem. Jeg er derfor meget glad for at have denne mulighed for at dele, diskutere og introducere dansk uddannelse til vores publikum i Kina og andre dele af verden.
Tre oplægsholdere
I løbet af halvanden time præsenterede tre oplægsholdere nogle af de områder, hvor Danmark er unik, nemlig inden for friskoler, efterskoler og højskoler samt naturbørnehaver. Oplægsholdere var tidligere højskoleforstander Mogens Godballe, Internationale konsulent, Jakob Clausager Jensen, Efterskoleforeningen og dagtilbudsleder Mette Hjorth, Børnehuset Skoven.
Dialog fremmer forståelse
Oplæg afsluttes af dialog. Spørgsmålene drejede sig om alt fra dagplejemødre og forskel mellem privat- og friskoler til hvordan vi i Danmark takler depression hos unge. Alle var enige om, at der var for kort tid til dialog. Tidligere fora har også vist, at det især er dialogen, som for alvor kaster lys på både udfordringer og de problemstillinger, som på grund af kultur og sprog kan være svære at forstå.
