
Covid19 satte en stopper for stort set alle fysiske læringsforløb. På kort tid skulle der tænkes i nye baner. Online-fora og seminarer var en af dem...Fra 2023 kan de fysiske læringsforløb fortsætte.
Onlineforummet China Denmark Education Forum er blevet en tradition, som vi årligt afholder i samarbejde med uddannelsestænketanken China Eduduction 30 Forum.
Desuden udbyder vi en række onlinekurser målrettet pædagoger i dagtilbud (0-6 år) og familier.
2020- 2022 var skelsættende år for alle. For Learn For Life betød det, at de sidste kinesiske kursister forlod landet med de sidste fly, da Danmark i marts 2020 lukkede ned.
Vi måtte ændre strategi og aflyse en række ture og arrangementer. Til gengæld kom vi i gang med onlineaktiviteter og omlagde i samarbejde med vores samarbejdspartnere undervisning til onlineforløb og fora, som blandt andet resulterede i følgende:
2022:
En række onlinekurser målrettet pædagoger og familier samt det seks timer lange onlineforum "China Denmark Education Forum", som blev vist på kinesiske platforme for 2 millioner seere. Tema i 2022 var: Trivsel oig retten til at være uperfekt.
2021
Dansk-kinesisk forum sætter fokus på børn og unges trivsel
Hvad skal der til for at trives i børnehave, skole og på ungdomsuddannelser? Vi spørger danske og kinesiske undervisere, eksperter, unge og forældre i et seks timers onlineforum d. 23. september.
”Trivsel og lyst til læring” er titlen på anden udgave af China Denmark Education Forum to af Kinas store onlineplatforme, bl.a. SOHU og NetEast.
Nature Education med fokus på praksis
Gentagne gange har børnehaveleder Mette Hjorth fortalt om dagligdagen i Børnehuset Skoven – om hvorfor det er vigtigt at fokusere på, hvad børnene er optaget af, og hvad oplevelser i naturen kan give børnene. Fantastisk med Zoom, der også virker i Kina og åbner for dialog, så spørgsmål besvares med det samme.
På virtuel tur med Benedicte Riis og H. C. Andersen
Fra Nordfyn til børnehave i Shanghai tog Benedicte Riis kinesiske pædagoger og ledere på tur med H.C. Andersen og hans populære eventyr. På fem onlinekurser deltog de kinesiske kursister med stort engagement, De sang, dansede og klippede kreative træer, æg, og hatte anført og akkompagneret af Benedicte Riis og facilitator Ann Guo Skov.
2020
HCA-konkurrence
I februar og marts har kinesiske børn digtet og tegnet, optaget video og malet fortolkninger af H.C. Andersens eventyr ”Flaskehalsen”. Under sloganet “Stay healthy, stay positive, let’s keep playing” har William Theatre i Hong Kong lanceret en online Andersen Prisuddeling målrettet kinesiske børn og deres forældre. De tre vindere får en rejse til Fyn, når corona-situationen tillader det.
Seminar om genåbning af børnehaver.
Danske børnehaver var blandt de første til at genåbne. Hvordan gør børnehaver, hvad siger pædagoger, forældre, ledere og politikere? En times video- og ppt-præsentation. Interview med børnehaveleder Mette Hjorth, Skoven.
Problembaseret læring i børnehaver?
PBL Salon in Beijing arrangeret af Lingyun Education "ECNU Review of Education". Temaet for on-line seminaret var: Hvordan arbejder Danmark med PBL i børnehaver? Case: Børnehuset Skoven. To timers præsentation og aktiv debat mellem oplægsholdere og deltagerne i hhv. Kina og Danmark.
Tre timers online China-Denmark Education Forum.
Online forum med titlen "Rethink Education in the Post-Epidemic Era" på Kinas største online platforme: Tencent og SOHU. Mere en en million kinesere så med.
Arrangeret i samarbejde med uddannelsestænketanken ”China Education 30 Forum”.
Deltagere fra Danmark er:
Morten Albæk, filosof, forfatter og CEO i Voluntàs , Anya Eskildsen, CEO og rektor, Niels Brock Copenhagen Business College, Bertel Haarder, tidligere undervisningsminister, Mogens Godballe, forstander på Nordfyns Højskole, Lis Zacho, lærer og cand.pæd. i didaktik og IT og Ane Qvortrup, professor, Syddansk Universitet.
Seminar om “Nature Education”
En times videointerviews fra Danmark med konkrete eksempler og interviews med undervisere, en forsker, en lokalpolitiker, en børnehaveleder og en musiker. Yijie Research Institute for Early Childhood Education i Shenzhen står bag konferencen med fokus på børn og natur, og hvordan børn bedst får adgang til natur og naturoplevelser.

Ny legehåndbog med inspiration fra H.C. Andersens eventyr Se og hør, hvad danskere og kinesere mener om ChatGPT Eventyrlige legeworkshops for pædagoger – med og uden børn Dansk-kinesisk uddannelsesforum afholdes for første gang i Danmark Tjek websitet: PlaywithHCA.org William Yip er tilbage med sine teaterbørn Inspire-Share-Learn (ISL) – et initiativ for danske og kinesiske skoleelever. HCA-legeworkshops til kinesiske pædagoger Rekordstort seertal til dansk-kinesisk trivselsforum Tredje udgave af CHINA DENMARK EDUCATION FORUM Dialog mellem Viktor Axelsen & Li Zhenxi At være barn i Kina: Opvækst, socialisering, læring og dannelse H. C. Andersen og eventyrlige legefællesskaber Ungdomskulturmøde mellem Korup Skole og QingYing School i Kina Learn For Life - nu i KINABLADET Børn og pædagoger byder ind med masser af eventyrlighed Ny kinesisk børnebog med danske og kinesiske børnetegnere Nissehotellet og julehilsner fra Kina God og uformel atmosfære på LIFE Education Innovation Forum Dansk friskoletradition inspirerer reformvenlige kinesere 1.319.216 kinesere lyttede og så med Dansk-kinesisk forum sætter fokus på børn og unges trivsel Med hjertet som kompas Danske børnetegninger til kinesisk bog Mange tak til H.C. Andersen Fonden Uddannelsesinstitut fejrer Børnenes dag Når inspiration fører til handling Kloge børn har jord i hovedet Nature Education er hot i Kina Mere end en million kinesere fulgte onlineforum Program for onlineseminar d. 22. september ReThink Education in the Post-Epidemic Era Status på den kinesiske børnefilm: Yué Yué kommer til Danmark Ny bog - H. C. Andersens TRICK - er på gaden Kan kineserne ikke komme til os, må vi komme til dem Eventyret ”Flaskehalsen” åbner for en strøm af kinesisk kreativitet. De tre bedste idéer udløser en rejse til Danmark. Li Zhenxis bøger om dansk pædagogik og skolegang klar til uddeling Børnene går i dansk børnehave, mens mor og far er på kursus Det kan vi bibringe kinesiske børnehaver